Potenc

Acai Berry – åsikter, pris, var man kan köpa, apotek, är det värt det?

Acai berry Snabb FactsName: Acai berryScientific Namn: Euterpe oleraceaOriginBrazil, Trinidad och andra länder i norra South AmericaColorsInitially grön svarvning till svartaktiga lila när de maturesShapesSmall, rund, svart-lila stenfrukt ca 1 tum (25 mm) i omkrets, liknande i utseende till en grapeFlesh colorsFibrous, köttiga TasteBitterCalories165 Kcal./cupMajor nutrientsVitamin B-12

vid Health benefitsPrevent Cancer, reglera blodtrycket, Delay tidigt åldrande, hudvård, öka immunitet, Aphrodisiac, förbättra kardiovaskulär hälsa, stöd i matsmältningen, viktminskning, förbättra ämnesomsättningen, öka energieffektiviteten, Boost Cognition, främja Wound HealingAcai plommon vetenskapligt kallas Euterpe oleracea är en smal, flera skaft, monoik handflatan i Arecaceae / Palmae (Palm familj) odlas för dess frukt, hjärtan palm, löv och trunk trä. Anläggningen är hemma i Brasilien, Trinidad och andra länder i norra Sydamerika, främst i träsk och floodplains.Acai Berry, uttalas ah-suck-EE, kommer från acai palm. Få av de vanligaste namnen på anläggningen är Assai palm, kål palm, acai, Euterpe Palm, kålpalm, Jussara, Para palm, Asai, Naidi, Pinot, Pina palm, Palmito acai, Palmiteiro, Pina, Ucai, Manaka , Acai-do-para, Jucara, Wasei och Pina. Släktet epitetet ’Euterpe’ kommer från ett grekiskt mytologiska namn för en av de nio gudinnor av de fria konsterna. Artepitetet ’oleracea’ avses ’vegetabilisk’ på latin, med hänvisning till hjärtat av skaftet, som äts som en grönsak. Den globala efterfrågan på frukten expanderat snabbt i 21-talet och så trädet odlas för detta ändamål i första hand.

Acai bär är en av de nyaste och mest populära organiska lösningar för ett brett spektrum av hälsoproblem. Det är aktivt används av alternativa läkare. De olika sorter ofta sägs ha olika fördelar med whiteAcai Berry inte är nästan lika potent eller kraftfulla som de mörka röda eller lila sorter. Berry har en stor frö i mitten som utgör cirka 80% av frukt, men den återstående endocarp, trämassa, och hud alla innehåller nyttiga näringsämnen.

Växt Beskrivning

Acai plommon är en lång, smal, flera skaft vintergröna palm som växer mer än 25 m (82 ft.) Hög. Anläggningen hittas växer i sumpig mark, ofta i sandiga jordar. Vanligast längs flodkanter och säsongssvämmade livsmiljöer. Anläggningen föredrar väl dränerad, organiska jordar som är syrarika, liksom torv, mossa och barr. En genomsnittlig mogen växt kan ha 4-8 slanka gråbrun stjälkar, av vilka var och är ungefär 25 meter (82 fot) lång och i allmänhet inte större än 20 cm (cirka 8 tum) i diameter från en enda rotsystem. Varje stam utför som ett enskilt träd och bär 3-5 klasar med varje bär hundratals bär mycket liknar arekanötter eller dadelpalm. Bladen är fronds parbladiga (fjäder-formad), arching, stigande till spridning, ca 2 to3 m lång. Broschyrer är 50 cm långa och 4 cm bred.

Blomma & amp; Frukter

Små brunlila blommor är antingen staminate (hane) eller pistillate (kvinna) och bärs på stora förgreningsblomställningar som hänger från topparna av stjälkarna. Blommor följs av små, runda, svart-lila stenfrukt ca 1 tum (25 mm) i omkrets, utseendet liknar en druva, men mindre och med mindre massa och produceras i grenade vippor av 500 till 900 frukter. Exocarp initialt grönt vänder sig till svart lila, men frukten av vissa populationer förblir grön på förfallodagen. Den mesocarp är fruktkött och tunn, med en konstant tjocklek på 1 mm eller mindre. Den omger voluminösa och hårda endocarp, som innehåller en enda stor frö omkring 0,25-0,40 inches (7-10 mm) i diameter. Fröet utgör ca 80% av frukten. Två skördar av frukt produceras varje år. Frukterna kan skördas och konsumeras. Varje acai skaftet kan producera upp till åtta klasar av frukt per år, med varje klase på upp till 6 kg (13 pund).

Acai bär har heralded i århundraden för dess helande, immunstimulerande, energigivande egenskaper. Forskning visar denna antioxidant-rika bär kan hjälpa undertrycka och reparera oxidativ skada. Mest utforskade hälsofördelar ofAcai Berry förklaras nedan.

1. Förebygga cancer

Acai berry består av bra mängd C-vitamin som hjälper till att förbättra din förmåga att kämpa mot många sjukdomar som cancer. Ellagsyra inAcai Berry hjälper också i kampen mot cancerceller. Acai är laddad med polyfenoler, som slåss cancerös celltillväxt på molekylär nivå och även hindrar den från att föröka sig och metastaserande. Acai Berry kan stoppa tillväxten av cancerceller med upp till 80%, vilket är en av de mest positiva priser för alternativa medicinska behandlingar. Det har också varit en särskild uppmärksamhet placeras på acai bär effekt på erektion cancer hos män. (1), (2)

2. Reglera blodtryck

Acai bär består av massor av växtsteroler, vilka verkar som vasodilatorer och koppla blodkärl för att minska blodtrycket, förhindra blodproppar som kan leda till stroke och hjärtinfarkt, och i allmänhet förbättra cirkulationen och syresättning av blodet. (3 ), (4)

3. Fördröjning för tidigt åldrande

Acai bär består av enorm mängd av antioxidanter som hjälper till att bromsa åldrandet. Antioxidanter hjälper till att avlägsna de fria radikaler som orsakar nedbrytningen av hud, hår, tänder och ögon hälsa, ofta relaterade till för tidigt åldrande. Regelbunden konsumtion av acai juice bidrar till att minska de skadliga effekterna av fria radikaler, karies, håravfall, makuladegeneration och grå starr. Dessutom hjälper tillämpningen av acai olja till vissa områden i huden förhindra rynkor bildas. Cellulär oxidativ skada och olika typer av inflammation kan också reduceras med den frekventa användningen ofAcai Berry. (5), (6)

4. Skin Care

Antioxidant egenskaper hos pulverhjälpmedel acai i hudvård. Acai olja används ofta i kosmetiska produkter på grund antioxidanter som kan lindra irritation och rodnad och återfuktar huden. Även ifAcai Berry har förtärts, kan de ger huden en frisk, attraktiv lyster. I själva verket i Brasilien, massan av acaiberryen har använts i generationer för att behandla eller minska antalet hudåkommor och sjukdomar. (7)

5. Boost Immunity

Acai saft är en fantastisk källa av vitamin C, vilket är ett välkänt immunitet booster. Dess antioxiderande egenskaper bekämpa fria radikaler och hålla dig frisk, bort från många livshotande sjukdomar. (8)

6. Afrodisiakum

Även om den direkta effekten ofAcai Berry om sexuell uthållighet och sexlust är inte helt känd, har de en förmåga att öka blodcirkulationen i hela kroppen. Eftersom brist på blodflöde är en av de främsta orsakerna till erektil dysfunktion och brist på sexuell uthållighet, är acai berry juice som vanligen används som en alternativ medicin för att hjälpa människor med dessa tillstånd. (9)

7. Förbättra kardiovaskulär hälsa

Acai bär består av höga nivåer av antocyaniner, som är en form av växtantioxidanter. Antioxidanter söka och eliminera de fria radikaler som är ansvariga för ett stort antal sjukdomar och tillstånd, inklusive hjärtsjukdomar. Antocyaniner är också relaterade till reglering av kolesterolhalten i blodet genom att minska LDL (dålig) kolesterol, vilket sänker risken för ateroskleros, stroke och hjärtinfarkt. (10)

8. Stöd i matsmältningen

Acai berry juice har starka avgift effekter på den mänskliga kroppen, vilket bidrar till att rena kroppens matsmältningssystemet och eliminerar uppbyggnaden av farliga gifter. Den består av naturfibrer, vilket underlättar matsmältningen och absorptionen av näringsämnen från mat. Det bulks upp tarmrörelser, vilket gör utsöndringsprocesserna regelbunden och minskar risken för förstoppning och andra obehagliga frågor matsmältnings. Krävande fiber richAcai Berry kan också ge bulk till pallen och minska risken för diarré samt. (11)

9. Viktminskning

Forskning visar att massan av acaiberryen kan bidra till viktminskning. Det uppmuntrar inte bara viktminskning utan också hjälper människor att upprätthålla en hälsosam vikt genom att minska de negativa effekterna av fettrik kost. Under de senaste åren har acai viktminskning kosttillskott och piller blivit mycket populära och även om resultaten inte är jämnt framgångsrika har det funnits ett antal positiva rekommendationer om densamma.

En forskning funnit att 30 dagar usingAcai Berry resulterade i en lägre nivå av fastande insulin och glukosnivåer, såväl som en minskning av de totala kolesterolnivåerna. Det höga fiberinnehållet ofAcai Berry kan också minska aptiten och stoppa hunger smärta relaterad med överätande och viktökning. (12)

10. Förbättra Metabolism

antioxidativa egenskaper ofAcai Berry är dess mest berömda aspekten, och de kan också dra nytta friska cellulär metabolism och funktion. De minskar chanserna för ohälsosamma apoptos (celldöd) och öka effektiviteten i cellens upptag av näringsämnen och den efterföljande översättning till användbar energi. (13), (14)

11. Öka energi

Acai Berry extrakt är ett välkänt tillägg som används för att öka omedelbar energi. Det hjälper också till att minska utmattningen och mental utmattning. (15)

12. Boost Cognition

När det gäller hjärnans hälsa och funktion, acai saft har associerats till ökad mental funktion och skärpa i sinnet. Bär också förbättra minnet och skyddar hjärnan från utvecklingen av neurala störningar. (16)

13. Främja sårläkning

Acai bär har anti-inflammatoriska egenskaper på grund av vilka de acaiberryen vatten extrakt används för att påskynda sårläkning. (17)

Traditionella användningar och fördelar med acaiberryen

 • Acai Berry är effektiv för att uppnå vacker och glänsande hår. Det håller håret friskt och hjälper till att återställa sin lyster.
 • Acai berry är av stort värde för att ge hjälp till trötta ögon och därför håller ögonen friska genom att skydda dem mot olika ögonproblem.
 • Den förhindrar tillväxten av cancerceller och tumörer i människokroppen.
 • Det är också till hjälp för att motverka sömnlöshet och möjliggör god sömn.
 • Det är en fördelaktig åtgärd för att motverka hjärtat åkommor som en oregelbunden hjärtslag.
 • På grund av närvaron av vitamin B6 och B12, den förhindrar kroppen från hjärtsjukdomar, ateroskleros, karpaltunnelsyndrom och Anemi.
 • Det är effektivt för att stärka immunsystemet hos vår kropp.
 • Det är en bra naturläkemedel för att bekämpa kroppssmärtor, feber och kallt på grund av influensa, bekant som Flu.
 • Den styr den deadly sjukdomen som malaria orsakas på grund av ett myggbett.
 • Det är effektiva för att stimulera den snabba minskningen av kroppsvikten, sålunda, hjälper i toning upp kroppen.
 • Det hjälper också för att lindra en persons diet därmed förbättra funktionaliteten i matsmältningssystemet.
 • Det skyddar levern mot olika åkommor, som ett resultat, det ger energi till kroppen för att arbeta och hålla formen.
 • Det är ett gynnsamt botemedel mot huden eftersom det minskar risken för olägliga tecken på åldrande. Därför hjälper det en människa att uppnå ett ideal och bländande hud.
 • Det fungerar effektivt i att bota sjukdomar som eksem, psoriasis; som orsakar röda fläckar. Det hjälper till att läka skärsår, sår och blåmärken.
 • Det är effektivt vid upprätthållande av blodtrycket hos organet, speciellt högt blodtryck.
 • Det är också fördelaktigt i moduleringen av kroppen kolesterol.
 • Det är en bra naturläkemedel för att motverka diabetes, vilket leder till ökning av blodsockernivån i vår kropp, alltså, inbjudande diverse andra krämpor.
 • Det lindrar också gemensamma åkomma som artrit som resulterar i obehag och utvidgningen av lederna.
 • Det är effektiv för att ge lindring från lös avföring välbekant som diarré och förstoppning.
 • Det lugnar irritation och smärta under menstruationscykeln.
 • Det förbättrar hjärnans funktion och stabiliserar stämningen.
 • Det skyddar mot Alzheimer.
 • Acai Palm innehåller folat som hjälper väl fungerande hjärnan.
 • Det är viktigt under graviditeten. Det minskar risken för spinal och psykiska defekter hos fostret.
 • Kallvatten infusion av trä som används som en extern tvätt av Surinam Tirio kvinnor för ett preventivmedel.
 • Sap tillämpas på nedskärningar som hemostatiska.
 • Heart torkas, pulveriseras och som används i ett plåster för att ÄRRA SIG öppna sår.
 • Vätska som extraherats från varmt palm-hjärta klappade på ett öppet sår.
 • Sap används för att behandla hemorragi, skorpionbett, och vid behandling av sår och skärsår.
 • Infusion av hela plantor används för att behandla sköt sår från jakt.
 • Det rostade och appliceras på lindra smärtan av skorpionstick.
 • blad används medicinskt används för blödningar, feber, sår, skorpionstick, diarré och gulsot.

Köks Användningar

 • Açaí säljs som frusen massa, juice, eller en ingrediens i olika produkter från drycker, inklusive säd alkohol, smoothies, livsmedel, kosmetika och kosttillskott.
 • Det är allmänt äts som açaí na tigela i Brasilien.
 • Det är ofta används för att göra en dryck som är mycket populär i Amazonas i Brasilien.
 • Juice serveras iskyld med (eller ibland utan) socker och tapioka mjöl.
 • Det är en närande och uppfriskande dryck som också används för att producera glass, sprit, mousse och karameller i allmänhet.
 • juice tillsätts också till olika livsmedel såsom tapioka, kassava och gröt.
 • Lämnar när kokta är krispigt, med en söt smak.
 • Ätbar olja erhålles från fröet.

Recept

Acai Smoothie

Ingredienser

Avstånd

 1. Ta en skål; lägga is, vanilj yoghurt, acai juice / puré till skålen.
 2. Blend blandningen under 45 -. 50 sekunder på en hög inställning
 3. Lägg till frukterna du vill och puls mixer för att frappe skaka.
 4. i kylskåp och servera.
 5. OL>

  Acai Berry Cupcakes

  Ingredienser:

 • 1/4 kopp mjölk
 • 1 msk bakpulver
 • 2 ägg
 • 1 dl socker (vid behov kan lägga till mer)
 • 1/2 kopp smör
 • 1 – 2 koppar acaiberryen massa
 • 1 – 2 koppar kakmjöl

Avstånd

 1. Värm till 350 grader Fahrenheit. Medan uppvärmning sätta liners på cup cake pan.
 2. Grädde smör och socker i en stor skål under ca 3 -. 5 minuter eller vänta tills det blir fluffigt
 3. Lägg ägg till blandningen och slå det väl.
 4. Sikta samman kakan mjöl och bakpulver i en separat skål.
 5. Nu långsamt slå mjöl och bakpulver i creamed blandningen och därefter alternera detta med mjölken.
 6. Med användning av en spatel, vika acaiberryen massan in i blandningen.
 7. Häll i den cupcake liners och grädda i 20-25 minuter.
 8. Yummy acaiberryen kakan är färdig.
 9. OL>

  Andra fakta ​​STRONG>

 • Bladen kan göras till hattar, korgar, kvastar och tak halm för bostäder, och bål trä, som är resistenta mot skadedjur, för husbyggnad.
 • Trädstammar kan bearbetas för att ge mineraler.
 • Palm hjärta är allmänt utnyttjas som en delikatess.
 • Frön är en källa av fleromättade och mättade fettsyror.
 • Trä används lokalt för takbjälkar, ribbor, rustika byggnader, etc.
 • Blad används för att väva mattor etc.
 • Det används lokalt för att göra rustika byggnader, takbjälkar, lister osv.
 • Varje gäng som väger upp till 6 kg (13 pund).

Försiktighetsåtgärder

 • Undvik den under Överkänslighet.
 • Om du är på kemoterapi, kontakta din läkare innan du tar Acai.
 • Ta det inte med andra cancer kämpar läkemedel.
 • Överkonsumtion ofAcai Berry kan orsaka diarré, irritation i tarmkanalen, huvudvärk och försämrad syn.
 • juice från frukten är en uppfriskande dryck som ofta serveras iskall eller göras till glass, sprit, mousser, och sötsaker i allmänhet.
 • Experter råda med försiktighet om du är gravid.
 • Undvik acai om du har en allergisk reaktion på växter i handflatan familj.
 • Dessa bär bör inte konsumeras av människor som har pollenallergi eftersom de är kända för att förvärra dessa allergier ytterligare.
 • frukt och dess saft består av socker och kalorier, vilket kan vara skadligt för försök viktminskning och kan även, vara mycket farlig för diabetiker om de konsumeras i bulk.
 • Konsumerar dålig kvalitet eller bearbetade acai kosttillskott kan leda till en ansamling av gifter i kroppen och orsaka hjärtproblem.
 • Acai bär bör inte konsumeras av underviktiga personer eftersom de kan dämpa aptiten och inducerar viktminskning.
 • Acai bär bör inte konsumeras med koffein som de orsakar magbesvär.

Anja Ulf

Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl.
hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp.

Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt.
Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.

Du kanske också gillar…