Hälsa

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – åsikter och pris, var man kan köpa

Under de 30 år av det tjugonde århundradet öppnade vitamin D. Den första studien visade att vitamin D spelar en nyckelroll i regleringen av bentillväxt. Samtidigt har forskare upptäckt att under ultravioletta strålar detta vitamin enbart produceras i hudceller. D-vitamin kan representeras i två former:. D2 (ergokalciferol) och D3 (kolekalciferol)

Vitamin D2 man får endast med mat (framställd från jäst och bröd), och den andra D3 ständigt bildas i huden genom inverkan av UV-strålar. En mindre del kommer från livsmedel (torsklever, makrill, mjölk, ägg, smör).

Levern hos en vuxen människa är i stånd att ackumulera en märkbar mängd av vitaminet som är tillräcklig för att åstadkomma deras behov av ett år.

För mer användbar vitamin D3, som den behöver varje dag (!)

Värdet för kroppen

Tills nyligen gjorde vitamin D3 inte fäster stor vikt, eftersom det bara en vitamin mot rakitis, vilket behövs främst unga barn vid tidpunkten för bildandet av muskuloskeletala ram. Dessutom trodde man att tillräckligt bara 15-20 minuter om dagen för att stanna i solen, och problemet med brist på detta vitamin kommer att lösas, vilket var ett stort misstag.

Och den andra upptäckt, som för inte så länge sedan gjordes av forskare är att D3 är inte bara ett vitamin, men ett hormon involverad i många metaboliska processer, nämligen D3 i kroppen spelar en dubbel roll:

 1. Reglerar absorptionen av kalcium, magnesium och fosfor som är nödvändig för bibehållande av normal benhälsa. Accelererar metabolism, främjar den intestinala absorptionen av kemiska föreningar av dessa element.
 2. Fungerar som ett hormon som reglerar kolhydratmetabolism. Detta beror på det faktum att föreningen påverkar organismen genom interaktion med specication, som är lokaliserade på de cellulära membranen hos cellerna i många vävnader. Detta beteende påminner om de bioaktiva föreningarna egenskaperna av hormonet. Av denna anledning är vissa forskare kallar föreningen D-hormon.

Vad är det för? producerar Vår kropp de flesta av denna viktiga post ensam. Detta görs genom att omvandla solljus till kemiska ämnen. Under inverkan av UV-strålar i huden producerar kolekalciferol (aka vitamin D3). Nästa, binder den till vitamin D-bindande protein och skickas till levern. Där han får “bra” att sprida runt vår kropp.

D-vitamin deltar i olika livsviktiga processer:

 • reglerar, stödjer immunsystemet och nervsystemet,
 • minskar risken att utveckla multipel skleros;
 • upprätthåller optimal kroppsvikt;
 • reducerar svårighetsgrad och frekvens av astmasymptom,
 • minskar risken för att utveckla reumatoid artrit i kvinnor;
 • viktigt för friska ben, tänder och hår;
 • minskar risken för hjärtsjukdomar och vissa cancerformer,
 • är väsentligt för absorption och metabolism av kalcium och fosfor,
 • deltar i arbetet i de endokrina körtlarna,
 • D-vitamin deltar i aktiveringsmekanismen av transkriptionen av insulingenen, förhindrar utvecklingen av insulinresistenssyndrom och diabetes.

Källor till vitamin D3 i kroppen

Substansen kommer in i kroppen med mat eller med vitaminpreparat.

D-vitamin finns i följande produkter:. Fiskolja, fisklever, torsk, sill, champinjoner, ägg, bacon, ägg, smör, ost, sur grädde, mjölk, nötköttlever

I kosten, för bättre absorption av vitamin D måste vara närvarande protein livsmedel (kött, ägg), essentiella fettsyror (vegetabiliska oljor), kalcium (mejeriprodukter) och fosfor (skaldjur), vitamin A (retinol), vitamin C (askorbinsyra), vitaminer från grupp B.

Rollen av vitamin D3

Muskuloskeletala systemet

 • Vitamin D utför i kroppen huvuduppgiften – ger absorption av kalcium och fosfor och deras användning av salter för bildningen av ben och tänder. Utan att detta substanser kan inte likställas kalcium är en del av ben, ligament, dentala vävnader, muskler, blod.
 • Den ger, även, absorptionen av kalcium och fosfor i tunntarmen, återabsorption av fosfor i njurkanalerna och transporten av kalcium från blod i benvävnad. Således bibehåller D-vitamin styrkan och stabiliteten av skelettet.
 • Eftersom vitamin D, kalcium och östrogen arbete nära tillsammans i kärnan av celler som bildar ben, med brist på östrogen (i klimakteriet) försämrar syntes av vitamin D och kalcium absorption, leder till sådan vanlig sjukdom som osteoporos. Därför är särskilt nödvändigt för kvinnor den ytterligare intag av detta vitamin efter 50 års ålder Studier har visat att vitamin D förbättrar tillståndet i muskuloskeletala systemet och minskar frekvensen av fall och frakturer hos äldre människor.
 • Vitamin D3 kallas “Anthracinum” saker. Brist på detta vitamin kan leda till uppmjukning av ben eller rakitis. Under graviditeten är det nödvändigt för bildandet av friska ben hos fostret, liksom att skydda kroppen av mor från kalciumbrist och dess konsekvenser. Om du saknar detta vitamin, barnet finns en utplaning av nacken, den långsamma utbrott av tänder, deformering av skallben och bäckenet, gråtmildhet, etc.

endokrina systemet

 • Vitamin D3 är involverat i regleringen av kolhydratmetabolism: ökar känsligheten av vävnader mot insulin, vilket därigenom reglerar nivån av glukos i blodet. Många studier bekräftar den positiva roll vitamin D3 för att förebygga och behandla båda typerna av diabetes.
 • Brist i den kvinnliga kroppen vitamin D3 är orsaken till produktion av stora mängder av testosteron och östrogen i äggstockarna. Detta leder till kränkningar av ägglossning, kan orsaka infertilitet, tidig menopaus, PCOS och ökad produktion av androgener. En brist på vitamin D3 leder till hormonell obalans i riktningen för ökning av östrogen, vilket ökar risken för att utveckla endometrios, uterina fibroider, bröstcancer, livmodercancer, etc. Vitamin D3 är kritiskt sänker höga östrogennivåer och normaliserar kroppens balans av
 • östrogen och progesteron, som främjar befruktningen och dräktighet.
 • Vitamin D3 effekt på funktionen hos sköldkörteln. Om du bryter syntesen av D-vitamin i kroppen minskar absorptionen av kalcium, vilket resulterar i sköldkörteln börjar att aktivt kasta in blod-hormoner, utöver vilken kränker mineraliseringen av nybildat ben vävnad och starkt avlägsnar kalcium från växande ben . Även vitamin D3 förbättrar kondition hud, hår och naglar. Vitamin D3 är bra för män, eftersom det påverkar antalet och motilitet spermier.

Nervsystemet

 • Vitamin D3 säkerställer tillväxt och regenerering av nervceller. Rörelseapparaten, muskeln förmåga att dra ihop sig beroende på tillståndet hos nervceller överföra signaler till musklerna från hjärnan.
 • Brist på vitamin D3 bidrar till depression och andra psykosomatiska sjukdomar.

Kardiovaskulära systemet

 • Ett växande antal studier pekar på det faktum att brist på vitamin D ökar risken för kardiovaskulära sjukdomar, därför att den är involverad i regleringen av tryck, nivå av kolesterol och inflammatoriska reaktioner.

immunsystemet

 • D3 stöder immunförsvaret, är det nödvändigt att skapa immunceller som hjälper i kontrollen av autoimmuna processer i kroppen. Ibland, de är grunden för problem med befruktningen.
 • ökar försvagat immunförsvar risken för cancer. Hos kvinnor, konsumerar tillräckliga mängder av D-vitamin, mindre vanliga benigna och maligna tumörer och neoplasmer. Hos män skyddar vitamin D erektion celler från utveckling av maligniteter så dess användning kan rekommenderas till alla människor i mellersta och gamla age.In laboratorieexperiment, konstaterades det att vitamin D3 prepyatstvovat metastasering av tumörer och minskar tillväxten av maligna celler med mer än 50%. Även i laboratoriecellkulturer vitamin D hämmar tillväxten av glioblastom – den vanligaste formen av hjärntumör. Dessutom stoppar den tillväxten av leukemiceller i blod cancer.
 • Vitamin spelar en roll i skydd mot förkylningar, influensa och utveckla autoimmuna tillstånd. Immunceller innehåller receptorer för vitamin D, som förhindrar förlängd och överdriven inflammatorisk respons. Eftersom inflammation är ofta orsaken till många kroniska och autoimmuna sjukdomar.

Brain-aktivitet

 • Vitamin D fungerar som ett hormon inne i vår kropp, som påverkar hjärnans funktion. Dess brist är direkt kopplad till ångest, humörstörningar, depression, sömnlöshet, humör under PMS. Hjälper med koncentration och minne. Flera studier har visat att D-vitamin påverkar förmågan att fatta beslut, att koncentrera sig och behålla information. Personer med låga nivåer av vitamin inte testa bra, har svårt med uppgifter som kräver uppmärksamhet. Det är förmodligen därför det är så svårt att lära sig att klara tentorna i vinter och tidig vår.

Orsakerna till underskottet D3

En brist på vitamin D3 är vanligt i människor som lever i områden med långa vintrar, ett litet antal soliga dagar, en dominans av grumlighet, regn och dimma. Luftföroreningar (klimat eller industriell) gör också svårt produktionen av detta ämne i huden. Behöver ökningar i tonåren och äldre, såväl som under graviditet och amning.

En brist på vitamin D3 uppstår när du tillbringar större delen av din tid inomhus, bära kläder helt dölja din kropp med hjälp av en kräm mot solbränna. Även du befinner dig i riskzonen för D3-brist, om du arbetar nätter eller din sömn är defekt. Om du följer Nishiiwai eller vegetarisk kost, som vitamin D3 är ett fett -. Lösligt vitamin som är löslig endast med feta livsmedel

Orsaker till brist på vitamin kan vara sjukdom i magen och tarmarna hämmar absorption och vegetariska livsmedel, lever, organ i det endokrina systemet.

brist på vitamin D3 observerade ökad trötthet, ökad svettning (särskilt huvudet), sömnlöshet, benfraktur, benkramper, dåsighet, ledvärk, försämring av tandemalj (tandröta), hud, hår, naglar.

När du behöver extra intag av vitamin D3?

Man, om han får tillräckligt med solsken, eller rätt och fullständigt drivs inte kräver ytterligare administrering av vitamin D3 (kolekalciferol), men om det finns:

 • otillräcklig solexponering;
 • boende i höga breddgrader,
 • som bor i områden med förorenad miljö;
 • vegetarisk eller kalorifattig diet,
 • otillräcklig sömn, som arbetar i nattskift;
 • det finns vissa sjukdomar i det endokrina systemet och organ såsom levern och gallblåsan, liksom ofta diarré (t ex i pankreatit).

Attention (!) Personer med mörkare hud behöver kalciferol ovan. Detta beror på en minskning i syntesen av komponenten på huden.

Rekommendation (!) Medan du tar farmaceutiska preparat av vitamin D3 rekommenderas att undvika en lång vistelse i solen och besökande solarier, eftersom detta kan leda till överdosering på vitamin D och obehagliga symptom, inklusive död.

Dosering

Nackdelen med solens elementet nu är ett växande problem i hela världen. Speciellt svårt det manifesteras i västra och norra länder. Det ökat på senare tid det rekommenderade dagliga intaget av vitamin D. För att justera dosen mer exakt efter dagen för blodtest för 25 (OH) D3, den rekommenderade nivån av 40-60 ng ml.

i olika länder det rekommenderade dagliga intaget av vitamin D är: barn under 1 års 400-500 IU 1-18 år är 600 IU, män och kvinnor 18-50 år 600 IU, män och kvinnor över 50 år – 800 IU, gravida 1500 – 2000 IU amning 600 -. 2000 IE

För närvarande är under aktiv diskussion om behovet av att öka den dagliga dosen av vitamin D till 2000-4000 lU / dag, och för behandling av fetma och typ 2-diabetes kan kräva doser av storleksordningen 6000 till 10 tusen lU / dag. I vissa litteraturkällor i stället för internationella enheter är mikrogram. Detta är formeln:. 1 lU = 0025 | ig, eller en ^ g = 40 lU

Förstärkta doser förskrivs vid behandling av frakturer, sjukdomar i muskel-, endokrina, immun, och under överinseende av en läkare.

Eftersom D3 är ett fettlösligt vitamin, det ideal bör konsumeras med feta livsmedel för bättre absorption av kolekalciferol.

Vad är faran med överdosering av vitamin D3?

Detta ämne har förmåga att ackumuleras i fettvävnad och gradvis konsumeras som behövs. Innan du boka en tid, undersöker dess innehåll i blodet. Överskott vitamin D3 förekommer mycket sällan. Detta tillstånd kan utvecklas efter långvarig administration av stora doser av läkemedel med vitamin.

I överskott av överskott kalcium bildas, vilket är i form av förkalkning (ansamling av salter) avsätts i blodkärl, hjärta, njurar, lungor. De kan täppa till artärer, vävnadsskada. Dess överskott kan leda till resorption av ramverket (stroma) av ben och utveckling av benskörhet, bendemineralisering;

I händelse av överdos av vitamin D svår toxisk förgiftning.

Symptomen på hypervitaminos:

 • aptitlöshet, illamående, kräkningar,
 • svaghet;
 • irritabilitet, sömnstörningar,
 • ökningen av kroppstemperaturen;
 • störningar i matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, diarré,
 • ökad törst;
 • ansträngande huvudvärk;
 • smärta i ben och muskler,
 • sparsam urin, njurinflammation, blod i urinen, och närvaron av protein och leukocyter;
 • den försvagat immunförsvar, täta förkylningar,
 • utseende blåaktig hud, klåda,
 • hjärtklappning, arytmi; hypertoni;
 • andfåddhet, konvulsioner,
 • leverförstoring. I blodet visade en hög halt av kalcium och fosfor. Detta ökar risken för att utveckla njur avvikelser, brosk och blodkärl.

Hur farlig brist på vitamin D3?

D-vitaminbrist hos barn manifesteras i form av rakitis hos vuxna -. Osteoporos (minskning av benstyrka) och osteomalaci (uppmjukning av ben)

Initiala symptom av rakitis hos barn:

 • sömnstörning,
 • irritabilitet,
 • svettning.

I frånvaro av specifik terapi involverar benvävnaden och skelettmuskulatur:

 • hos barn, fördröjd tandsprickning och stängning av fontanellen.
 • under tillväxtperioden mjukning och deformering av ben av ryggraden, revben, nedre extremiteterna, som orsakar krökning av ryggraden, ben ben;
 • visas muskel hypotoni, svaghet.

Anja Ulf

Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl.
hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp.

Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt.
Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.

Du kanske också gillar…